Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 40 beoordelingen

Markiezen

Markiezen geven een nostalgische en exclusieve uitstraling. Door de fraaie ronde vormen passen ze bij traditionele gebouwen maar ook in moderne gebouwen komen ze goed tot hun recht.

 

Markiezen die Zonweringsbedrijf Zoetermeer levert zijn van een hoogwaardige kwaliteit en behoren tot een van de beste van Nederland. Wij leveren markiezen in vele soorten, maten en types. Onze standaard markies heeft een uitval die in hoogte op de gevel gelijk is aan de uitval. Dit type markies wordt het meest toegepast op de particulieren markt omdat dit het mooiste model is en de nostalgische uitstraling het meest tot zijn recht laat komen.

 

Een ander model markiezen is het petmodel markies. Deze buitenzonwering heeft in de slagen een oplopende vorm waardoor de markies een relatief korte uitval heeft maar toch genoeg om de zon van het glas te houden. Op deze manier krijgen de markiezen een hogere doorloophoogte. Dat is gewenst bij bijvoorbeeld winkelpanden en restaurants.

 

Zwarte markiezen

Een ander type markies zijn klapmodel markiezen. Met dit type markies kunt u maximaal 50 tot 80 cm meer uitval creëren dan de hoogte op de gevel.

 

Voorbeeld hiervan is dat als we markiezen van 100 cm uitval hebben we deze met een klapmodel markies een uitval van 150 cm kunt realiseren en u toch op de gevel maar een markies hebt hangen die maar 100 cm hoog is.

 

Markiezen van Zonweringsbedrijf Zoetermeer zijn standaard uitgevoerd met een hardhouten overkapping. Maar u kunt ook kiezen voor markiezen met een aluminium of een vol kunststofoverkapping. U moet er alleen rekening ermee houden dat aluminium markiezen over het algemeen een stukje duurder zijn dan de standaard houten markiezen maar daarom ook minder onderhoud nodig hebben. Met markiezen met een houten overkapping creëert u wel een nostalgische uitstraling wat goed past bij oudere panden en gevels. Wilt u meer informatie over de prijzen, bekijk dan onze markiezen prijzen.

 

Markiezen: de voordelen

 

Een van de vele voordelen van markiezen is dat dit nog steeds de enige zonwering is die aan de zijkanten ook de zon buiten sluit. Door de dichte zijkanten vormen markiezen de perfecte zonwering, waarbij hinderlijke zij-inval van zonlicht tot het verleden behoort. Dit is een belangrijk voordeel boven een uitvalscherm omdat hier het zonlicht gewoon vanaf de zijkant naar binnen kan schijnen.

 

Onze markiezen worden vaak verfraaid met trapsgewijze oren (zijschotten) en diverse latjes met vreesranden om de markies nog meer karakter te geven.
10439410_609918019103350_5823267773991619955_nOok voor de afwerking van onze markiezen zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om de markies af te laten biezen in een bijpassende kleur in plaats van standaard wit. Dit heeft als voordeel dat de kleur van het markiezendoek beter uitkomt op de markies en dat de vlakverdeling minder zichtbaar is. De markiezen van Zonweringsbedrijf Zoetermeer zijn standaard geverfd in de kleur creme-wit oftewel ral 9001.

 

Maar als u de kast en frame zou willen uitvoeren in een andere kleur dan behoort dit natuurlijk tot een van de opties die Zonweringsbedrijf Zoetermeer u kan leveren.

 

Markiezen uitrollen

 

Onze markiezen zijn standaard voorzien van een handbediening. Dit geschiedt met nylon koord dat wordt geleid over kartrollen en wordt vastgebonden aan een koordkikker.

 

U kunt de markiezen ook laten uitvoeren met een elektrische bediening zodat u de markies kunt bedienen met een schakelaar of afstandsbediening. De motoren kunnen op 2 manieren er in worden gezet.

 

  1. U kunt ervoor kiezen om de motor bovenin in de kast van de markies te laten monteren. Op deze manier loopt het optrekkoord bovenlangs over de markies.
  2. Of u kunt u kiezen voor een onderbouw motor. In dit geval loopt het koord onderlangs in de markies en wordt het koord opgerold in een kast die onder de markies wordt geplaatst.

Klik op het logo van een doekenleverancier voor de beschikbare kleuren.

Dickson

Rayos

Meer informatie markiezen

 

Kortom ook voor de kwaliteits markiezen gaat u naar Zonweringsbedrijf Zoetermeer. Bel vandaag nog voor een vrijblijvende offerte en laat u adviseren door Mischa Muller met bijna een kwart eeuw ervaring in zonwering. Zo bent u ervan verzekerd dat u het juiste advies krijgt en de kwaliteit waar u naar op zoek bent. Neem gerust contact met ons op. Bel direct naar 079 822 2391 of mail ons.

Wilt u meer weten of een offerte opvragen?
Call Now Button