Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 36 beoordelingen
 

Zonwering

Zonwering screens zijn verticaal hangende zonweringen, waarmee temperatuurstijgingen en hinderlijke schitteringen van de zon tegengegaan worden. Ze houden de warmte buiten, waardoor het klimaat binnen altijd aangenaam koel blijft. Het transparante doek van de screens maakt bovendien de inkijk naar binnen moeilijker, terwijl het zicht naar buiten grotendeels behouden blijft. Deze screens werden oorspronkelijk ontworpen voor grote gebouwen zoals kantoren, ziekenhuizen en scholen, maar ze worden de laatste jaren ook succesvol in woningen toegepast.

 

Compacte constructie

 

Zonwering screens bestaan uit een cassette, een oprol-as, twee zij-geleiders en een screendoek. Het screendoek wordt verzwaard met behulp van een aluminium onder-lijst, die vanuit de cassette tussen twee geleiders aan de zijkant naar beneden glijdt. Hoe zwaarder de onder-lijst is en hoe stabieler de oprol-as, des te “strakker” zal het screen staan. Hierdoor is het ook beter bestand tegen de wind. De screens zijn sterk en dankzij een PVC-coating nemen ze geen vuil op.

 

De screens zijn gemaakt van aluminium en hebben een compacte constructie, waardoor ze bijna niet opvallen aan uw woning. Het heeft de voorkeur om de screens op de kozijnen te monteren, waardoor ze terugvallen ten opzichte van de muur en daardoor het minst zichtbaar zijn. Alleen bij naar buiten draaiende ramen is het meestal noodzakelijk de zonwering screens op de muur te monteren, maar dan vallen ze niet echt op.

 

Uitgebreide mogelijkheden

 

Door de open structuur van het doek geven deze zipscreens u geen opgesloten idee. Ook blijft het zicht naar buiten grotendeels behouden. Het beste effect wordt overigens bereikt met screendoeken in donkere kleuren. Doordat het doek van de screens direct voor uw raam verticaal naar beneden gaat, houdt het ook goed de laagstaande zon tegen. U heeft daardoor vooral in het voor- en najaar minder last van hinderlijke zonnestralen en schitteringen. Met de screens houdt u ongeveer 85 procent van de zonnestralen tegen, waardoor uw woning langer koel blijft. Zonwering screens zijn ook nog eens insectenwerend, omdat de ruimte tussen de geleiders en het screendoek volledig is afgesloten. Een andere interessante mogelijkheid is een screen met een verduisteringsdoek, speciaal gemaakt voor het verduisteren van slaapkamers.

 

Alle soorten bediening mogelijk

 

Zonwering screens zijn op verschillende manieren te bedienen. Voor bediening van buitenaf wordt meestal een onverslijtbaar oogwindwerk toegepast. Bediening van binnenuit is mogelijk met behulp van een band, een koord of een slingerstang. De meest luxe bedieningsmogelijkheid is een elektrische afstandsbediening. De motor van vrijwel alle types is met behulp van een geïntegreerde ontvanger aan te sturen met een 1 of 5 kanaals handzender, waarmee maximaal 5 groepen screens bediend kunnen worden. Een groep kan bestaan uit één of meerder screens, waardoor er onbeperkte mogelijkheden zijn.

 

Reinigen zonwering screens

 

Het screendoek van de door ons geleverde zonwering screens is geweven uit glasvezel en daardoor heel sterk en bestand tegen vocht, schimmels en weersinvloeden. Het is ook vet- en vuilafstotend materiaal.

 

Het is verstandig de screens jaarlijks compleet te reinigen. U dient dan eerst het grove vuil met een borstel te verwijderen van de constructie en daarna het screendoek te laten zakken en met speciale bij ons verkrijgbare reinigingsmiddelen te bewerken. Aansluitend moet het goed met lauwwarm water afgespoeld worden. Om verrotting te voorkomen dient het screen eerst goed droog te zijn voordat u het weer omhoog haalt.

 

Zip- en Ritsscreens

 

Naast de traditionele zonwering screens, die in de meest uiteenlopende maten en kleuren leverbaar zijn, zijn er ook zogenaamde zip- of ritsscreens leverbaar. Deze zijn anders dan de normale screens, omdat het screendoek door een ingenieus systeem vast tussen de geleiders op en neer glijdt. Doordat er geen ruimte meer is tussen screendoek en de geleiders zijn deze types veel stabieler, ogen zij strakker en zijn zij nog beter bestand tegen harde wind.

Wilt u meer weten of een offerte opvragen?
Call Now Button