Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 36 beoordelingen
 

Zonweringsdoek

Zonweringdoek is een technisch weefsel, dat naast functioneel ook nog decoratief moet zijn. Bij zonweringdoek gaat het om een hoogwaardig product, dat aan strenge technische eisen moet voldoen. Iedere productie wordt aan strenge laboratorium testen onderworpen en deze worden vastgelegd, gemeten en voor ieder zonweringsdoek type gegarandeerd. Hoewel bij het vervaardigen alles gecontroleerd wordt, is het helaas nooit helemaal te voorkomen dat er een fout in sluipt.

 

De hierna vermelde effecten in het doek, waarover eigenaren van zonweringen bezwaar kunnen maken, zijn echter ook bij de huidige stand van de techniek niet helemaal uit te sluiten.

 

(1/2) Knikvouwen

 

Ontstaan bij de confectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er, vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vervuilde strepen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet.

 

(3/4/5/6) Golven

 

in de buurt van zomen en naden van de banen ontstaan door dubbele lagen doek verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben (bijv. wafel- of visgraatpatroon). Ook door een zware regenbui kan er een waterzak ontstaan die golven kan veroorzaken als het doek opdroogt.

 

(6) Waterdichtheid

 

Een acryl zonweringdoek is waterafstotend geïmpregneerd en, bij een minimale hoek van 14º, tegen een kleine regenbui bestand. Bij hevige en langdurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het zonweringsdoek en/of scherm te voorkomen. Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen.

 

(7) Zijzoomgolven

 

Het doek wordt meestal door een actief verensysteem permanente onder spanning gehouden. Naden en zomen werken weliswaar als een versterking, maar ze moeten ook de meeste belasting doorstaan. Bij het oprollen van het zonweringsdoek liggen de zomen en naden over elkaar, hetgeen de druk en spanning nog extra verhoogt. Naden en zomen worden platgedrukt en nemen daardoor in de lengte toe. Dit kan er bij het openen van het zonnescherm toe leiden dat de zijzomen licht doorhangen.

 

In principe komen deze effecten in meer of mindere mate bij bijna alle soorten zonweringdoek voor. Zij verminderen echter in geen geval de kwaliteit van het product.

Wilt u meer weten of een offerte opvragen?
Call Now Button