Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 47 beoordelingen

Wat is een zonwering?

10 nov Wat is een zonwering?

Zonweringsbedrijf Zoetermeer legt het uit! Zonwering is een verzamelnaam voor constructies die de overlast van warmte als gevolg van zonlicht en het zonlicht zelf tegengaan. Soms is een zonwering verplicht, in de kantooromgeving bijvoorbeeld.

Navigeer via onderstaand menu snel verder op de pagina.

 

Bij Zonweringsbedrijf Zoetermeer kunt u terecht voor alle soorten zonweringen, voor informatie en advies over aanschaf van een zonwering en voor reparaties aan zonweringen. Kom gerust eens langs in de showroom in Zoetermeer.

Soorten zonweringen

 

Er zijn veel verschillende soorten zonwering en elk soort heeft zo haar eigen voordelen. Zonwering is niet alleen doelmatig in de zomer; ook tijdens de andere jaargetijden biedt een zonwering veel voordelen. Een zonwering kan zowel aan de buitenzijde van een pand als aan de binnenzijde van een pand worden geplaatst. Een combinatie van deze methodes is ook mogelijk.

 

Allereerst onderscheiden we binnen zonwering en buiten zonwering. Binnenzonweringen bestaat uit gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën en shutters. De meeste soorten binnen zonwering kent men wel; alleen shutters zijn wat minder bekend. Kort gezegd zijn shutters jaloezieën gemaakt van hout. Buitenzonwering is eveneens verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

 

 

Daarnaast is ook een terrasoverkapping, een carport, een zipscherm, serre of veranda geschikt als zonwering. De keuze voor een bepaalde buiten zonwering is afhankelijk van verschillende factoren waaronder uw smaak en wensen maar ook het pand zelf, de ligging en het beschikbare budget spelen een grote rol bij uw keuze.

Er zijn veel verschillende soorten zonweringen en elk soort heeft zo haar eigen voordelen.

Waarom een zonwering plaatsen?

 

Zonwering biedt veel voordelen. Niet alleen in de zomer maar ook gedurende koudere maanden, want zonwering kan ook energiebesparend werken. De voordelen van zonweringen op een rijtje:

 

 • Een aangename temperatuur in huis
 • Het weren van hinderlijk zonlicht
 • Uitstraling en sfeer
 • Energiebesparend
 • Privacy verhogend
 • Inbraakpreventie

 

Zonwering zorgt voor een prettige temperatuur in huis doordat het zonlicht wordt gedempt: een heerlijk koel huis in de zomermaanden is het gevolg. Zonwering is daarnaast mooi en kan helemaal op maat worden gemaakt, qua kleuren en uitvoering passend bij uw pand. Zonwering in bijvoorbeeld de vorm van rolluiken kunnen leiden tot een aanzienlijke besparing op uw energierekening. Met behulp van deze vorm van zonwering heeft u in feite een vorm van isolatie van de woning waardoor de warmte binnen blijft en u flink kunt besparen op stookkosten. Zonwering is privacy verhogend, immers men kan niet meer zomaar bij u naar binnen kijken. Met name rolluiken zorgen daarnaast voor een extra goede bescherming tegen inbraak en worden vaak gebruikt door winkeliers.

Niet alleen in de zomer maar ook gedurende koudere maanden want zonwering kan ook energiebesparend werken.

Prijzen van zonweringen

 

Over het algemeen geldt dat binnen zonwering goedkoper is dan buiten zonwering. De prijzen van buiten zonwering variëren en zijn ook afhankelijk van gekozen extra’s zoals de mogelijkheid van elektrische bediening van de zonwering. Wilt u informatie over alle mogelijkheden op het gebied van zonweringen dan kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen met Zonweringsbedrijf Zoetermeer. U kunt ons bezoeken in de showroom maar wij komen ook graag bij u aan huis om u te informeren en te adviseren, geheel vrijblijvend. Wij bekijken samen met u uw pand en maken graag een offerte op maat. Bij Zonweringsbedrijf Zoetermeer zijn ook altijd aantrekkelijke acties en kortingen te vinden.

Contact opnemen

Bent u van plan om een zonwering te laten plaatsen? Zonweringsbedrijf Zoetermeer helpt u graag verder! Of wilt u meer informatie ontvangen met betrekking tot de soorten zonweringen en prijzen van zonweringen?

Bel Zonweringsbedrijf Zoetermeer

Vragen of opmerkingen over zonweringen?

Neem contact op met Zonweringsbedrijf Zoetermeer.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Bedrijf

  Gevonden via (verplicht)

  Uw bericht  Call Now Button